Tankar i fåtal

1. Jag VILL-VILL-VILL ha flor och spets och svart och .. tänk sorgkläder från förr.

Jag måste skaffa flor och nålar och lösögonfransar.

2. Experiment ska utföras. Råkade komma in på Egoinas blogg (förvånansvärt underhållande - men å andra sidan är mina krav på förströelse inte så höga) där hon ställde frågan - När män äter Pringles, hur får de ut de sista chipsen? Deras händer är väl i många fall för stora, och att vända upponer på burken är jättedumt och man får smulor överallt. Jag ser detta som ett otroligt givande ursäkt att köpa Pringles.

3. Imorgon så är det konstmuseet med Kulturochidéhistorian. Tänka sig. För ovanlighetens skull, sådär. Fast den moderna delen, den här gången, faktiskt.

3.1 ÄR DET NÅGON SOM LÄSER MIN BLOGG SOM KAN TÄNKA SIG ATT VARA FINKULTURELL MED MIG NÅGON DAG? Helst under 25. Konstmuseet och .. valfria andra aktiviteter. Konstmuseet är obligatoriskt, då jag måste få uttrycka mina otroliga kunskaper om de sisådär 4 konstverk jag har fått höra om och diskuterat femtioelva gånger.

tankar i femtal

1. Jag vill-vill-vill hoppa fallskärm.

2. Jag älskar amerikaner. Det finns how-to sidor för exakt allting, och de flesta är amerikanska. Letar man efter hur man kokar broccoli på svenska sidor så står det visserligen, men söker man på engelska så hittar man step-by-step med tillhörande bilder på hur man skär broccolin till hur man häller av vattnet.

De kunde kanske ha nämnt att man ska vara försiktigare än man tror så man inte skär av sig en bit av fingret i förbifarten.

3. På 16bussen från Lindholmen. Hallå. Alla inser att praktiskt taget alla går av vid Nordstan. Oroa er inte. Det finns inget behov av att trycka irriterat på mig, jag lovar, jag flyttar på mig så fort jag kan, jag vill inte stå nära dig längre än jag behöver.

4. Det är sjukt knepigt att illustrera äggskummet från pocherade ägg.

5. Alice's Äfventyr i Sagolandet. Underbar. 1870.
"Det var hög tid att komma derifrån, ty pölen hade blifvit till trängsel uppfylld af fåglar och alla slags djur, hvilka fallit i den; der syntes en anka, en Dodo, en papegoja och en örnunge, samt flera andra vidunderliga kräk. Alice satte sig i spetsen och hela sällskapet samm i land."

Simma, samm, summit.

----------

Och det här var det mest onödiga inlägg jag skrivit. Kanske. Men vad är en blogg, om inte en samling av onödiga texter och tankar? Det finns säkert jätteviktiga bloggar. Men inte min - usch nej.

Förlorade ägg

När man förlorar ägg eller pocherar ägg, speciellt när man inte vet vad man håller på med och äggen inte är dagsfärska, så bildar det lösaste av äggvitan trådar och skum som virvlar runt i det kokande vattnet. Jag vill ha en klänning som pocherade ägg.

Gå och förlora ägg.

Skogsfestival

"Idag har potential. Jag hittade en hundralapp på marken. Jag har intagit en croissant, två koppar te, en chokladpuddingsbägare och en halv doughnut, allt innan klockan 12.

..och sen dess har jag ätit typ 3 prinsesstårtbitar, 1 budapestrullebit och ytterligare en kopp te. Påminn mig att jag ska undvika födelsedagar i Hendarfamiljen framöver."


Det skrev jag igår. Om man fortsätter på mattrenden kan jag ju också nämna att jag åt en rejäl middag också. Och sedan gav jag och Jens oss ut på äventyr, det vill säga skogspromenader i mörkret för att hitta hem till Linnea som bor ute i skogen. Det första vi såg (efter diket som vi steg av i) var en älg. Och sen gick vi fel.

Det var melodifestivalstema. Jag var Nanne Grönvall när hon sjöng Avundsjuk och såg inte alls ut så som på bilden, men lite. Lite gladare också, men jag var tvungen att ta med ögonbrynen, för de är tydligen hela grejen. Jag är lite stolt. En utklädnad gjord av kläderna jag råkade ha hos Jens och hemmagjorda axelvaddpuffkant-saker av en halsduk.




RSS 2.0